bogate doświadczenie w przygotowywaniu posiłków dla dzieci

Początkiem naszej działalności było prowadzenie bufetu w Szpitalu Dziecięcym w Dziekanowie Leśnym,
a także przygotowywanie posiłków do przedszkola naszego syna.
Już wtedy naszą pasją było zdrowe żywienie dzieci. Obecnie dzielimy się nią z około 15 placówkami wychowawczymi i edukacyjnymi.

profesjonalny personel

Zatrudniamy dwóch dietetyków, którzy na bieżącą kontrolują jadłospisy. Dzięki nim możemy zaoferować jadłospisy odpowiadające każdej diecie specjalistycznej, wypełnione produktami świeżymi, pochodzącymi prosto od producentów. Przygotowujemy kolorowe, zachęcające do skosztowania potrawy, bogate w naturalne składniki odżywcze.

zróżnicowane menu

Z naszej oferty może skorzystać każde dziecko, ponieważ zawsze proponujemy różne wersje dziennych jadłospisów.
Można także wybrać menu wyłącznie z potrawami:
  • gotowanymi i duszonymi, z wykluczeniem potraw smażonych
  • w wersji ekologicznej
  • wegetariańskie,
  • bez jajeczne,
  • bezglutenowe,
  • beztłuszczowe,

dbałość o składniki oraz domowy smak serwowanych potraw

To co najlepsze z domowej kuchni przenieśliśmy do naszej pracy. Mamy stały dostęp do świeżych produktów, prosto od producentów. Nasze potrawy opieramy w dużej mierze na produktach sezonowych. Samodzielnie przyrządzamy od podstaw wszystkie posiłki. Nie korzystamy z półproduktów i chemicznych ulepszaczy smaku.

elastyczność oraz jasne zasady współpracy (szkoły)

Każdego dnia rano przyjmujemy deklaracje ilości zamawianych zestawów oraz ich rodzajów. Zawsze istnieje możliwość zamówienia jednego lub więcej dań, zgodnie z zapotrzebowaniem. Dzięki elektronicznemu systemowi chipowemu w każdej chwili można sprawdzić menu na najbliższy czas, wybrać posiłki dla Dziecka, a także dokonać opłaty.

specjalnie stworzony system informatyczny do obsługi płatności i odpisów (szkoły)

Dla wygody Rodziców stworzyliśmy system elektroniczny, umożliwiający stałą kontrolę należności płatniczych i łatwy sposób zapłaty za zamówione posiłki. Wszystkie informacje można znaleźć po zalogowaniu się na indywidualne konto na naszym serwisie.

cotygodniowy newsletter z menu kierowany bezpośrednio do rodziców

Naszych klientów zapraszamy do wspólnego systemu przekazywania najważniejszych wiadomości na temat żywienia ich pociech. Każdego tygodnia rodzice otrzymują e-mail z informacją o zaplanowanym na kolejne dni jadłospisie.

wysoki standard współpracy

Staramy się jak najbardziej ułatwić swoim klientom współpracę z naszą firmą. Dlatego zachęcamy do korzystania z najwygodniejszej formy kontaktu z nami (telefonicznej, mailowej lub poprzez system elektroniczny).
  1. Kontakt telefoniczny możliwy od godziny 6.00 do 16.00 od poniedziałku do piątku.
  2. Na wiadomości mailowe odpowiadamy zazwyczaj w ciągu 3/4 godzin.
  3. E-rodzic – system zarządzania jadłospisem i odpisami dostępny 24h/7 dni w tygodniu.

skrupulatna kontrola jakości

Korzystamy z systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Kontrolujemy produkty dostarczane nam przez producentów, a także kilkukrotnie potrawy w procesie ich przyrządzania. Samodzielnie dbamy o wysoką jakość transportu posiłków do Dzieci.

specjalistyczny transport posiłków

Korzystamy z własnego transportu, wyspecjalizowanego pod kontem bezpiecznego przewożenia ciepłych i zimnych posiłków. Dzięki temu mamy pewność, że dostarczone Dzieciom potrawy zachowały odpowiednią temperaturę oraz wysoką jakość.

odpowiedzialność społeczna w żywieniu dzieci

Jesteśmy świadomi, jak ważne w rozwoju dzieci jest ich właściwe żywienie. Wierzymy w kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych już od najmłodszych lat i ich pozytywne przełożenie na całe życie. Dlatego naszym celem jest karmienie Maluchów tym, co dla nich najlepsze.

szeroka oferta diet specjalnych

Nasi specjaliści przygotowują jadłospisy dla dzieci ze specjalnymi wymaganiami dietetycznymi. Dostępne są diety: bezglutenowa, bezjajeczna, bezmleczna, czy wegetariańska. Większość z nich nie wymaga dodatkowej opłaty.

najwyższa jakość składników

Produkty do potraw zamawiamy bezpośrednio od producentów. Od ponad półtora roku współpracujemy z rolnikami, dostarczającymi nam ziemniaki i warzywa sezonowe. Sprawdzamy jakość dostarczanych nam produktów mięsnych i ryb. Większość przetworów wykonujemy we własnej kuchni:
  • schab oraz pasztety wyrabiamy na miejscu
  • zakwas do barszczu białego jest naszego wyrobu
  • ogórki i kapustę kwasimy w naszej kuchni
  • jajka które stosujemy są klasy ekologicznej „0” i „1”

systematyczny audyt zadowolenia wśród małych klientów

Cyklicznie przeprowadzamy rozmowy i ankiety z tymi, których opinie są dla nas najważniejsze. Chętnie korzystamy z Dziecięcych rad i pomysłów. Staramy się spełniać ich pragnienia, nie przestając myśleć o ich zdrowiu.