Nasza historia

Firmę DietBox założyliśmy jako rodzice dwójki chłopców (trzy i pół rocznego Alka i rocznego Adasia) oraz wykształceni dietetycy. W ten sposób udało nam się połączyć największe pasje naszego życia w jeden projekt. Wiemy, że zdrowe i smaczne żywienie jest tym, czego najbardziej potrzebują nasze dzieci i chcemy dzielić się nim również z innymi, przygotowując catering dla żłobków, przedszkoli, szkół oraz dla indywidualnych klientów.

 
Sekretem naszej kuchni od początku były świeże, naturalne produkty, w większości pochodzące od lokalnych producentów żywności (m.in. ziemniaki i włoszczyzna są nam dostarczane bezpośrednio przez rolników). Zamiłowanie do gotowania ukierunkowało nas na komponowanie ciekawych zestawień smaków oraz wykorzystywanie różnych technik kucharskich.

 
Zaczynaliśmy w małym zespole, w marcu 2010 roku. Dziś firma DietBox zatrudnia dwadzieścia osób, wśród nich profesjonalnych kucharzy z indywidualnym doświadczeniem zdobytym w wielu warszawskich restauracjach oraz dyplomowanego dietetyka, któremu powierzyliśmy zadanie układania dedykowanych jadłospisów.

 
Obecnie dysponujemy kuchnią o powierzchni 400m2, w której codziennie można przygotować pełnowartościowe, bezpieczne biologicznie, posiłki dla około 1500 osób. Obsługujemy catering dla około 900 dzieci w szkołach, przedszkolach i żłobkach, a także prowadzimy dwie stołówki szkolne dla około 400 dzieci. Codziennie przygotowujemy i dostarczamy indywidualny catering dietetyczny do około 100 osób.

 
Pomimo coraz szerszego zasięgu, posiłki przygotowywane przez DietBox nie utraciły charakteru domowej kuchni i nie straciły na jakości. Nasi doświadczeni kucharze potrafią stworzyć ciekawe i pyszne dania, które zaskarbią sobie przychylność także małych niejadków. Korzystając ze swych umiejętności wydobywają z naturalnych produktów pełnię smaku, nie musząc przy tym korzystać z produktów z dodatkiem glutaminianu sodu i innych konserwantów.