Stawiamy na jakość

Dokładamy wszelkich starań, aby przygotowane przez nas posiłki były urozmaicone, lekkostrawne i zgodnie z normami dietetycznymi dostosowanymi do wieku dziecięcego. Wszystkie nasze potrawy przygotowane są ze składników wysokiej jakości, biologicznie czystych, pochodzących od lokalnych rolników i dostawców.

 
Nie korzystamy z półproduktów. Doświadczenie naszego personelu kuchennego pozwala na samodzielne przygotowywanie wszystkich posiłków od podstaw (również produktów garmażeryjnych). Nie korzystamy z ulepszaczy, takich jak kwasek cytrynowy, glutaminian sodu, czy inne konserwanty. Zamiłowanie do gotowania oraz szeroka wiedza na temat rozmaitych sposobów przyrządzania potraw pozwala nam na łączenie smaków domowej kuchni z nutką nowoczesności. Naszym priorytetem zawsze jednak pozostaje zdrowie!

 
Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z aktualnymi wytycznymi IŻŻ, uwzględniają odpowiednie zapotrzebowanie na składniki odżywcze oraz kaloryczność.

Posiłki pod lupą

Śniadania  podajemy w firmie tradycyjnej lub w postaci szwedzkiego stołu. Na talerzu znajdą się wędliny własnego wyrobu lub wysokogatunkowe wędliny (min. o zawartości 98% mięsa), różne rodzaje serów i dżemów.

 
Zupy , w zależności od wyboru menu, przyrządzane są albo wyłącznie na warzywach, albo na warzywach, kościach oraz mięsie (np. rosół, gotowany jest na warzywach oraz szpondrze i kurach z wolnego wybiegu). Nie korzystamy z kostek rosołowych, mieszanek przypraw i gotowych fix’ów.

 
Drugie dania mięsne przygotowujemy wyłącznie z mięs I klasy. Mięso do kotletów mielimy na miejscu. Ziemniaki, włoszczyzna oraz warzywa sezonowe są do nas dostarczane bezpośrednio od rolnika (od ponad półtora roku zamawiamy je od stałego dostawcy). Mrożonki jarzynowe, używane w miesiącach zimowych, pochodzą wyłącznie od firmy Hortex.

 
Podwieczorki to przyrządzane przez nas ciasta, kisiele, babeczki, czy serniki na zimno. Wszystkie są przygotowywane z naturalnych surowców (np. podstawą kisielów są owoce sezonowe lub w okresie zimowym mrożonki z dodatkiem agaru).

 
Kompoty przygotowywane są wyłącznie na bazie owoców sezonowych, a w okresie zimowym na bazie mieszanek kompotowych. Kompot dosładzamy lub nie, w zależności od zamówienia.